Vi har öppet mellan 7.00 och 19.00
kosmetisk-tandvard

Kosmetisk tandvård

 

Blekning

Tänder har olika färger på olika individer. Det är helt normal och en del av en människas personlighet. Normalt så blir tänderna mörkare med åren. Ytliga missfärgningar, orsakade av till exempel mat och dryck, kan tandläkaren eller tandhygienisten putsa bort. Om missfärgningen däremot ligger lite djupare kan en blekning göra tänderna ljusare. Nästan alla tänder går att bleka. En blekning kan utföras antingen hos tandläkaren eller hemma av patienten själva eller en kombination av båda. Vi framställer individuella blekskenor för blekning hemma..

Hur behåller du ditt vita leende?

När du har fått ditt efterlängtade vita leende vill du förstås behålla det. Var därför noga med munhygienen och kom ihåg att alltid borsta tänderna när du har ätit eller druckit något som färgar av sig på tänderna t.ex. vin eller kaffe. Opalescence Whitening tandkräm är perfekt för dig som vill vårda ditt leende. Det tar inte bara fram det vita i dina tänder, det förser dem dessutom med Fluor.

Skalfasader

Missfärgningar, mellanrum, ojämnheter och fula fyllningar går att komma till rätta med. En skalfasad är ett tunt skal, vanligen gjort i keramiskt material. Det framställs individuellt för varje patient och tand. Skalfasaderna fungerar ungefär som ”lösnaglar” i porslin. De döljer sprickor, fula fyllningar, stora mellanrum eller tänder som har andra missprydande skador av mindre omfattning. Du behöver inte vara orolig för att tappa dem för när en fasad väl sitter fast fungerar den som en del av tanden.

Tandreglering (ortodonti)

En del personer tycker inte om att deras tänder står lite trångt eller glest eller ojämnt. Det händer då att de efterfrågar fasader eller skalkronor. Detta går naturligtvis att utföra men då måste man avverka tandsubstans och om det är friska tänder så känns det lite tråkigt. Man kan då ofta flytta (tandreglera) tänderna så att de hamnar rakt och jämt och fint. Det går bra att tandreglera även som vuxen. En nackdel är att det är en tidskrävande behandling och man måste ha så kallad ”räls” på tänderna. Ibland kan man sätta ”rälsen” på baksidan av tänderna men den behandlingen tar ännu längre tid.  Ofta tar en normal tandregleringsbehandling mellan 1,5-2 år.