Vi har öppet mellan 7.00 och 19.00
<< Tillbaka

Din munhälsa hänger på en skör tråd

munhälsa

Borde du använda tandtråd mer än du gör? Du minns säkert din tandläkares uppmaningar om att flossa varje dag. Det kan verka tjatigt, men faktum är att tandtråd en viktig grundbult för en bra munhälsa.

Lugn, du är inte ensam om att slarva. Bara ungefär 10% av svenskarna använder tandtråd varje dag och ca 50% använder det sällan eller aldrig. Stick i stäv med de professionella rekommendationerna som säger att man bör rengöra mellan tänderna dagligen. Fakta som självklart har negativ inverkan på den generella svenska munhälsan och tyvärr gör att tandlossning fortfarande är vanligt förekommande.

Enbart tandborstning räcker inte

Lyckligtvis börjar fler och fler svenskar förstå värdet med att flossa. Att enbart tandborstning inte är tillräckligt för en fullgod munhälsa. Visste du att enbart 50% av tandrengöringen blir gjord när du “bara” borstar tänderna två gånger om dagen. Vissa hålrum mellan tänderna går nämligen enbart att komma åt med traditionell tandtråd, tandtrådsbyglar eller mellanrumsborstar.

Får bakterier från exempelvis matrester gro i lugn och ro mellan tänderna är risken för tandproblem överhängande, däribland inflammerat tandkött och karies.

Flossa varje dag med dessa produkter:

  • Tandtråd
  • Tandtrådsbyglar
  • Mellanrumsborstar

Du har en 1 minut över för din munhälsa – gör tandtråd till en självklar del av din dagliga hygien!

Längesen du var hos tandläkaren? Boka en tid hos Team Brandmaiers tandläkare!