Vi har öppet mellan 7.00 och 19.00
<< Tillbaka

Kosmetisk tandvård – behandla ditt “gummy smile”

Undviker du att le ditt allra bredaste leende på grund av att du har osmickrande mycket tandkött över tandraden?

Ett överskott av tandkött som blottas när man ler kallas för ett “gummy smile”. Detta är en företeelse som ofta kan åsamka sociala kval för den som är drabbad eftersom det medför att tänderna ser små ut. Är du trött på ditt gummy smile? Lugn, det finns flera behandlingstyper inom kosmetiskt tandvård som återställer ditt Colegate-leende.

Ett av sätten är att lägga sig under kniven och helt enkelt operera bort det onödiga tandköttet. En smidig och smärtfri behandling som kan utföras vid ett vanligt tandläkarbesök och inte kräver någon sjukskrivningsperiod. Tandköttet avlägsnas med hjälp av skalpell eller laser under vanlig tandläkarbedövning och läkningen sker inom ca en vecka. Efter avslutat ingrepp får du  en särskild munskölj som du ska använda en tid efter behandlingen för att undvika infektioner.

I lindrigare fall av gummy smile är operation inte det enda alternativet av kosmetisk tandvård. Behandling med botulinumtoxin, det vill säga med hjälp av botox, är en metod som blivit allt vanligare på senare år. Genom att injicera botox i överläppen slappnar muskulaturen av, sjunker längre ner och täcker därmed en större del av tandköttet.

 

Lider du istället av överdrivet tillbakadraget tandkött som blottar dina tandhalsar? Läs mer vilken kosmetisk tandvård som Team Brandmaier utför!