Vi har öppet mellan 7.00 och 19.00
<< Tillbaka

Borsta tänderna rätt – eltandborste eller vanlig tandborste?

Att man bör borsta tänderna 2 gånger om dagen, minst 2 minuter åt gången är vi alla överens om. Meningarna går dock isär om man i första hand bör använda en eltandborste eller en vanlig tandborste.

Så, vad är det korrekta svaret på frågan? Det beror på. Dagens klassiska “analoga” tandborstar finns i så många olika varianter och är så pass tekniskt avancerade att den extra noggranna borstaren kan utföra en fulländad borstning utan extra hjälp av elkraft. Din vanliga tandborste bör vara mjuk för att inte tandköttet ska ta skada och ha ett litet borsthuvud som kommer åt på svåra ställen.   

Fördelarna med att använda en bra eltandborste är samtidigt många. Till och börja med kan du alltid hitta ett unikt borsthuvud som passar just dina tänders unika behov. Tack vare just de små roterande borsthuvudena som finns på eltandborstarna blir det betydligt enklare att attackera plackbildningar och att komma åt överallt i munnen, till och med bakom den allra sista kindtanden.

Välj mellan roterande eller soniska eltandborstar. Båda är lika effektiva och mer av en smaksak. Är du villig att lägga en extra peng på din eltandborste är dagens avancerade modeller försedda med både inbyggd timer och trycksensorer som signalerar när du borstar för hårt.

Osäker på vilken eltandborste du ska välja? Ta hjälp av Team Brandmaiers tandhygienist!