Vi har öppet mellan 7.00 och 19.00
<< Tillbaka

Profylaktisk behandling – förebyggande tandvård innan hålet slår rot

Har du någon gång gjort ett större tandvårdsingrepp som kostade en ansenlig summa? I många fall kunde ingreppet förhindrats med en profylaktisk behandling.

En profylaktisk behandling är en förebyggande tandsvårdsinsats som motverkar att problem uppstår på sikt i tänder och tandkött. Målet med en profylaktisk behandling är att du ska få behålla alla dina tänder och bara i undantagsfall tvingas reparera eller ersätta dem.

Gick du i skolan mellan 1960 till 1990? I så fall minns du fluortanten som gjorde regelbundna besök i klassrummet. Just fluorsköljning är en form av profylaktisk behandling som förebygger att nya skador uppstår. Borttagning av tandsten, professionell tandrengöring och andra insatser som gör att du inte drabbas av samma problem som du redan åtgärdat är också exempel på profylaktiska behandlingar.

Vid sidan av konkreta ingrepp av tandläkare och tandhygienist kan profylaktiska behandlingar även innebära rådgivning och tips för egenvård – tandtrådsinstruktioner, tandborstningsteknik och andra hjälpmedel som upprätthåller en god munhälsa.

Boka en tid hos vår tandhygienist för att ta reda på vilken profylaktisk behandling som passar dig!